В Україні розкрили головну загрозу серіалів про "добру ДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розкрили головну загрозу серіалів про "добру ДНР"

В Україні розкрили головну загрозу серіалів про "добру ДНР"
Джерело:  online.ua

Спеціаліст в галузі комунікативних технологій, професор, доктор філологічних наук Георгій Почепцов, кажучи про скандальний телесеріал "Не зарікайся" на телеканалі "Україна", що показує "добруДНР", сказав, що російські і проросійські серіали на українському телебаченні викликають конфлікт ідентичностей.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Це конфлікт ідентичностей, який ми почали помічати через війну. З "Грою престолів", наприклад, його немає, оскільки це художня реальність, а є ще й фізична, яка накладається на художню. І вони починають конфліктувати", - сказав професор .
Він також розповів, в чому специфіка російських серіалів і що вони хочуть виховати у телеглядача.
"Вважається, що російські серіали підтримують і виховують залежність людини від держави. Держава - зверху, людина - знизу. Позаяк (в РФ, - ONLINE.UA), як і на всьому пострадянському просторі, виявилися "убитими" медицина, освіта, наука , ЖКГ, то у держави залишилася тільки одна можливість довести свою необхідність - вона продає страхи і захист від них, інакше держава взагалі не потрібна", - вважає Почепцов.
Читайте повний текст інтерв'ю Георгія Почепцова ONLINE.UA: Людям продають страхи - український вчений про небезпеку російських серіалів і війну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?