У Росії затримали сестру Савченко: головні подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії затримали сестру Савченко: головні подробиці

У Росії затримали сестру Савченко: головні подробиці
Джерело:  online.ua

Після  зустрічі незаконно засудженої в Росії української льотчиці Надії Савченко та її сестри Віри Савченко, молодшу Савченко не випускали назад в Україну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook адвоката Надії Савченко Іллі Новікова.


"Ну і щоб ми зовсім не розслаблялися. Віру Савченко прямо зараз не випускають з Росії. Вчора на в'їзді все було гладко, сьогодні на виїзді виявилося, що вона в розшуку по ст. 297 КК РФ за давню нібито образу судді в Чечні", - написав правозахисник.


Йдеться про звинувачення в неповазі до чеченського суду, де молодша Савченко була в якості громадського захисника українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Кліха.


Новиков написав, що Віра Савченко прийняла рішення не виходити з консульського автомобіля з дипломатичними номерами, щоб її не могли заарештувати співробітники російської прикордонної служби та відвезти в поліцейську дільницю для допиту.


"Затримали на кордоні, хочуть заарештувати. Консул зі мною, сиджу в його машині з дипномерами, інакше вже була б заарештована", - розповіла Віра Савченко.


Президент України Петро Порошенко відреагував на те, що відбувається і обіцяв посприяти:


"Доручив МЗС зробити все можливе для повернення Віри Савченко в Україну. Про цю ситуацію ми проінформували наших міжнародних партнерів. Генконсул України в Ростові вже на шляху до місця затримання Віри Савченко", - написав Петро Порошенко Facebook.


"Вірі повернули паспорт, - пізніше написав Ілля Новіков. - Консули забрали Віру Савченко з КПП Чертково, вони їдуть в Ростов".


Кореспондент  ТСН  заявив, що на російсько-українському кордоні Віра Савченко пробула шість годин.


Як повідомляв ONLINE.UA, кримінальну справу проти Віри Савченко порушив суддя, який розглядає справи українських політв'язнів Миколи Карпюка і Станістава Клиха, і  сестру Надії Савченко попередили про арешт при спробі перетину кордону.


При цьому, раніше Віра Савченко безперешкодно змогла перетнути російсько-український кордон для в'їзду в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?