Дивись, зараз буде шоу - боєць АТО про одну з найбільших битв на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Дивись, зараз буде шоу - боєць АТО про одну з найбільших битв на Донбасі

Дивись, зараз буде шоу - боєць АТО про одну з найбільших битв на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ультрас "Шахтаря" і доброволець АТО Віталій Овчаренко розповів про боротьбу з бойовиками під час захоплення Дебальцевого.
Подробиці боїв він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"І знову засідка - б'ють з двох боків дороги. Висипали, починаємо стріляти. Я вже намагаюся розібратися: "Ага! Он там вогники - але туди не дострелити прицільно. А ось з тих спалахів - можна! Але так, щоб по своїх не поцілити!" А поруч лежав один вояка, спокійний, зібраний - ось на таких тримається вся армія. По виду схожий на таких дядьків, що ще до війни по Майдану шарились, із запорізькими вусами. Він в білому маскхалаті, весь в стрічках кулеметних, маленький такий кремезний дядько, весь брудний, як чорт. Каже: "Шо, страшно, бл***ь? "Я кажу: "Ще й як!" - "З РПГ стріляти вмієш?" - "Не вмію!" - "Бл***ь, де вас таких набирають! Он - КРАЗ бачиш? Там попроси - три постріли для РПГ! Зараз буде шоу!" - "Не піду!"", - розповів Овчаренко.
"Але він разів зо три гаркнув на мене, я зрозумів - треба бігти! Підриваюсь, добігаю до КРАЗа, і тут спрацювала культура - я замість того, щоб кричати, починаю стукати по борту. І той чувак, що там сидів, не злякався, відсмикнув штору: "Шо треба?" - "Три постріли для РПГ!" і тут ще одне диво: він не став довго ритися-шукати і не послав мене подалі. А буквально через дві секунди дав мені постріли і так само швидко зник. У цей весь час йде стрілянина. Я вдаюся до дядька, той: "Молодець, швидко! Дивись: зараз буде шоу! "Він моментально заряджає РПГ, дуже швидко і чітко збігає на насип - як по рівному", - додав він.
"Став, зрозуміло, на коліно, вистрілив, ніби не цілячись, впав на бік і скотився з дороги знову до мене: "Ну як?" - "Добре!" Заряджає другий, біжить, стріляє - але вже з іншого місця. А третій, каже, ми ще притримаємо. - Так куди він стріляв? - Там внизу був ярок, в ньому якісь будинки - чи то село, чи то "фазенди". Ось звідти по нам працювали", - поділився доброволець АТО.
"І ось я не знаю - дядько поцілив по них чи не влучив. Але після його пострілів кулемет замовк. Може просто злякалися, відступили", - закінчив ультрас.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Для вихідців із Донбасу сепарський полон був майже рівносильний смерті - боєць АТО з Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?