Боєць з Донецька розповів про справжніх героїв, які воювали на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць з Донецька розповів про справжніх героїв, які воювали на Донбасі

Боєць з Донецька розповів про справжніх героїв, які воювали на Донбасі
Джерело:  online.ua

Доброволець АТО, дончанин Віталій Овчаренко

 розповів про героїв, поруч з якими йому довелося воювати на Донбасі.


Про це він повідомив у інтерв'ю ONLINE.UA


«Під час відступу ми точно не були хлопчиками для биття. Наші билися дуже жорстко. Я радий, що був поруч зі справжніми героями», — підкреслив Овчаренко.


Також боєць розповів, що під час відступу з Дебальцево у колонні поруч з ним було приблизно 600 людей, яких було «не так-то легко й обстріляти — усі на межі, гасяться до останнього».


«Ще дві БМП колону супроводжувало. Честь і хвала їм! Так вони кружляли довкола, плутали, плутали, усе обстрілювали, усе розвідували — виводили колонну. Ми шуткували: "Пиво цим танкістам уся колонна до кінця життя має купляти!". А потім наш кунг (кузов унифікований нормального габарита — ONLINE.UA) влетіл у річку. А ми стільки людей підібрали, що там вже вдвічі більше було, аніж коли виїхали. Пересіли на інші машини. Я на МТЛБ 128-ї бригади (багатоцільовий тягач легкий броньований — ONLINE.UA)», — повідав він.


Також Овчаренко розповів і про інший випадок, коли українські бійці потрапили в засідку: «От було під час іншої засідки. Іде обстріл, а дві наші групи пішли в атаку — дуже класно, підготовано, двома крилами. Одні наблизяться — одні стріляють, інші біжать, потім навпаки. І теж стрілянина припинилася».


«Був випадок по дорозі, коли ми з БМП (бойовою машиною піхоти — ONLINE.UA) одним, від'їхали від основної колонни і підібрали 20 наших хлопців, які, як я зрозумів, виходили з Дебальцево усю ніч пішки. Героїчні хлопці. По ним було видно — багато пройшли», — додав він.



Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Для вихідців з Донбасу сепарський полон був майже рівнозначний смерті — боєць АТО з Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?