Міністр Путіна виступив із погрозами на адресу європейської країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр Путіна виступив із погрозами на адресу європейської країни

Міністр Путіна виступив із погрозами на адресу європейської країни
Джерело:  МЗС РФ

Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив, що РФ вживе необхідних військово-технічних заходів, якщо Швеція вирішить вступити до НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.
"Якщо Швеція вирішить вступити в НАТО, у нас не з'явиться думок, що шведи вирішать на нас нападати. Це я можу одразу сказати. Але оскільки шведська військова інфраструктура в такій ситуації вже підпорядковуватиметься Верховному Головнокомандуванню НАТО, то, звичайно, ми на наших північних рубежах будемо змушені вжити необхідних військово-технічних заходів", - сказав Лавров в інтерв'ю шведському виданню Dagens Nyheter.
Глава МЗС РФ відзначив, що рішення про конкретні заходи прийматиме Міністерство оборони і Генеральний штаб РФ.
"Одна справа, коли у тебе на півночі серед твоїх сусідів нейтральні держави, інша справа, коли вони є членами Північноатлантичного альянсу", - додав російський міністр.
Раніше президент США Барак Обама заявив, що президент Росії Володимир Путін бачить в НАТО, Євросоюзі і трансатлантичній єдності загрозу російській владі.
На це прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відповів, що, крім риторики Брюсселя, про небезпеку свідчить наближення Альянсу до російських кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?