У Росії пояснили, як Путін втрачає авторитет і силу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, як Путін втрачає авторитет і силу

У Росії пояснили, як Путін втрачає авторитет і силу

Політолог Андрій Піонтковський  розповів, що режим президента Росії Володимира Путіна втрачає авторитет і незабаром впаде.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.


Так, політолог прокоментував ситуацію з вбивством опозиціонера Бориса Нємцова і активністю ФСБ в розслідуванні ролі виконуючого обов'язки глави Чечні Рамзана Кадирова в цьому вбивстві.


""Проект Кадиров" існує вже більше десятиліття. Кадирова-батька силовики, швидше за все, гримнули на трибуні в День Перемоги 2005 року. Але чому ж саме зараз вони осміліли і зважилися кинути Путіну відкритий і публічний виклик? А тому, що на вершині влади вже добре знають те, про що поки не здогадуються щасливі телепузики, яким розповідають про великі геополітичні перемоги Росії, яка встає з колін. Путін ще щодня плаває в басейні, але від нього вже смердить політичною смертю. І шакали це прекрасно почувають", - ділиться Піонтковський.


"Авторитарні персоналістські режими можуть багато. Майстерно комбінуючи оруеллівські і хаксліанскі маніпуляційні технології, вони здатні досить довго підтримувати в своїх ізольованих ареалах "політичну стабільність", що плавно переходить в омертвіння соціуму. Але диктатура не може пережити явного зовнішньополітичного ураження (неважливо, якого характеру - військового , економічного, ідеологічного, морального). Таке враження автоматично десакралізуюча перша особа, руйнує структуростворюваний міф про непогрішимість вождя і проекту в цілому. Спрацьовує безжальна логіка систем, родинних за духом, - кримінальних спільнот. Опущений пахан вже не пахан", - продовжив він.


"Так і путінський режим міг би пробігти на своїх кривих ніжках ще якусь дистанцію, кожним додатковим роком свого існування необоротно руйнуючи шанси на майбутнє Росії. Якби не спіткала його українська катастрофа", - говорив Піонтковський.


"Неможливо не згадати в цьому зв'язку проникливе зауваження Андрія Амальріка, зроблене близько півстоліття тому: "Чому всяке внутрішнє старіння з'єднується з крайньої зовнішньополітичною амбітністю, мені відповісти важко. Може бути, в зовнішніх кризах шукають виходу з внутрішніх протиріч. Може бути, навпаки, та легкість, з якою пригнічується всякий внутрішній опір, створює ілюзію всемогутності. Може бути, що виникає з внутрішньополітичних цілей потреба мати зовнішнього ворога створює таку інерцію, що неможливо зупинитися, - тим більше, що кожен тоталітарний режим старіє, сам цього не помічаючи"", - закінчив політолог.


Раніше  Піонтковський заявив, що Путін, який вирішив роздавати землі на Далекому Сході, міг би ще довго керувати Росією, якби не почав агресію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?