Знаменитий поляк побачив, як Україна врятувалася від економічної катастрофи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Знаменитий поляк побачив, як Україна врятувалася від економічної катастрофи

Знаменитий поляк побачив, як Україна врятувалася від економічної катастрофи
Джерело:  УНН

Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович заявив, що Україні вдалося уникнути бюджетної катастрофи, знизивши дефіцит валового продукту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Завдяки політиці влади ви уникли катастрофи, це щодо бюджету (вам загрожувала катастрофа по бюджету... Я пам'ятаю, дефіцит був 10% валового продукту, він знизився на 3%). Звичайно, робота не закінчена, але ви подивіться на цю різницю", - зазначив Бальцерович.
Також реформатор зазначив, що було зроблено в Україні останнім часом.
"Багато зроблено. По-перше, диверсифікація. Ви вже не залежите від імпорту газу від "Газпрому". Кілька років тому, наскільки я пам'ятаю, це було більше 40 млрд куб. м. І зараз, в цьому році - "зеро". Це рекорд Європи з диверсифікації, ніякої іншої країни такої немає. По-друге, настає і прискорюється процес диверсифікації експорту, частково через російські санкції, але й через тісніші контакти з європейською спільнотою. Тепер головним партнером для України по експорту є Європа", - повідомив він.
Крім цього, політик окреслив 4 головні цілі для України, без яких неможливий подальший економічний ріст України.
"Мені здається, що є якісь 4 головні цілі... По-перше, зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи та економіки. Це дуже важливо для людей. Дуже погано, якщо є криза, фіскальна криза. І це дуже важлива передумова, щоб зміцнити економічне зростання. По-друге, реформи для зміцнення економічного зростання... По-третє, зміцнення законної держави, це включає боротьбу з корупцією. І, по-четверте, це перебудова держави, структури держави, включаючи справжню децентралізацію", - каже Бальцерович.
Також реформатор зазначив, що економічне зростання триватиме в разі продовження реформ.
"Починається економічне зростання і воно триватиме, якщо продовжуватимуться реформи. Про реформи я скажу кілька слів - якщо буде підтримка. Звичайно, не тільки в уряді, а перш за все в парламенті", - заявив він.
Нагадаємо, глава Міністерства фінансів США Джейкоб Лью заявив, що рівноваги в економіці України завдяки міжнародним фінансовим інструментам вдалося досягти швидше, ніж очікувалось.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?