Вірменія опинилася за крок від резонансного рішення щодо Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія опинилася за крок від резонансного рішення щодо Карабаху

Вірменія опинилася за крок від резонансного рішення щодо Карабаху
Джерело:  online.ua

Уряд Вірменії відправив до парламенту законопроект про визнання незалежності Нагірно-Карабахської Республіки (НКР).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новини Вірменії.
Відзначається, що ухвалення законопроекту пов'язане з результатами обговорень між Вірменією і Нагірним Карабахом. Відповідний висновок МЗС Вірменії затверджено на засіданні уряду 5 травня - щодо законопроекту "Про визнання Республіки Арцах", складеного опозиційними депутатами Заруї Постанджян і Грантом Багратяном.
В обґрунтуванні депутатів вказується, що Республіка Вірменія не визнала НКР, виходячи з того, що переговори в рамках Мінської групи ОБСЄ можуть встановити інший статус для Республіки Арцах - в першу чергу за згодою останньої.
У свою чергу, Азербайджанська Республіка заперечує будь-яке вирішення питання, що не збігається з межами колишньої АзССР, і за межами автономії Арцаха (Карабаху). Мадридські принципи від 2007 року і їх оновлений варіант від 2009 року суперечать Конституції НКР, а значить - є неприйнятними.
Нагадаємо, в Нагірному Карабасі, де раніше Вірменія і Азербайджан змогли домовитися про перемир'я, знову сталося загострення конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?