Бойовики на Донбасі відзначили День перемоги під прапором нацистів: фото конфузу
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі відзначили День перемоги під прапором нацистів: фото конфузу

Бойовики на Донбасі відзначили День перемоги під прапором нацистів: фото конфузу

Український журналіст і блогер Денис Казанський заявив, що  річницю перемоги у Другій Світовій війні  в підконтрольному бойовикам ЛНР Алчевську зустріли під прапором нацистів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог журналіста.


"Учасники параду в перших рядах несуть прапори Всевеликого війська Донського. Синьо-жовто-червоний триколор був заснований в Новочеркаську 4 травня 1918 року на засіданні "Круга порятунку Дона" під головуванням нацистського злочинця отамана Петра Краснова, який після закінчення Другої світової війни потрапив у полон і був страчений в 1947 році", - написав Денис Казанський.


Також журналіст згадав факти з історії, згідно з якими, в 1920 році Краснов емігрував до Німеччини, і в перший же день вторгнення Німеччини в СРСР підтримав Адольфа Гітлера і закликав формування козаків воювати на стороні Третього Рейху.


Таким чином, у вересні 1943 року Краснов став начальником Головного управління козачих військ Імперського Міністерства Східних окупованих територій Німеччини. Козаки, які воювали на боці нацистів, звичайно ж, носили шеврони з кольорами донського прапора (в різних варіаціях порядку кольорів), заснованого Красновим, а також з написом "Don".


"Чи міг Краснов тоді уявити, що через 70 років нащадки переможців будуть відзначати перемогу над ним під його ж прапорами? Але в ЛНР можливо все. Майбутнє, в якому фашисти повинні були називати себе "антифашистами", вже настало. Це наше сьогодення. В ньому російські фашисти, що вторглися в Україну, використовують символіку нацистських злочинців, маршируючи 9 травня в захоплених українських містах", - додав Денис Казанський.




Як повідомляв ONLINE.UA, російський блогер  Рустем Адагамов розкритикував святкування перемоги у Другій Світовій війні в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?