Глава МВФ занепокоїлася щодо порятунку України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава МВФ занепокоїлася щодо порятунку України

Глава МВФ занепокоїлася щодо порятунку України
Джерело:  World Bulletin

Програма МВФ, яка допомагає підтримувати безгрошову економіку України, не може тривати без реформ з боку влади в Києві.


Про це попередила в середу  глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на World Bulletin.


"Без істотно нових зусиль по активізації реформ в галузі управління та боротьби з корупцією, важко зрозуміти, як програма, підтримувана МВФ, може тривати і бути успішною", - заявила Лагард.


МВФ є основним джерелом фінансування з порятунку України, яка бореться з жорсткими кризами, починаючи від падіння цін на сировинні товари до нового торгового ембарго з боку Росії.


Фонд надає Україні програму порятунку в розмірі $17,5 млрд за умови, що уряд вводить в дію економічні реформи і бореться з корупцією.


"Мене турбує повільний прогрес України в підвищенні якості діяльності органів влади та боротьбою з корупцією, а також зниження впливу корпоративних інтересів у виробленні політичних рішень", - сказала Лагард.


"Україна ризикує повернутися до провальної економічної політики, яка переважала останнім часом, - додала вона. - Дуже важливо, щоб керівництво України діяло зараз з метою повернути країну на перспективний шлях реформ".


Як повідомляв ONLINE.UA,  Крістін Лагард стала найвпливовішою жінкою світу за версією Time.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?