У Криму почалася серйозна атака на кримських татар: опубліковано фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Криму почалася серйозна атака на кримських татар: опубліковано фото і відео

У Криму почалася серйозна атака на кримських татар: опубліковано фото і відео
Джерело:  online.ua

В окупованому Росією Криму вранці 12 травня почалися обшуки будинків мусульман у Бахчисараї, люди просять про допомогу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку глави ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва в Facebook.
"Учора спілкувалися з омбудсменом, сьогодні видно реакцію. В м. Бахчисарай почалася серія обшуків!", - написав він.
"Чергова акція залякування кримських татар напередодні 18 травня. В цей день призначено судове засідання над кримськими мусульманами, заарештованими в минулому році", - зазначив Смедляєв.
"Масові обшуки в м. Бахчисараї. Автобуси з озброєними людьми в балаклавах", - повідомив він.
Також про це повідомляють співробітники Бахчисарайського кафе на сторінці закладу в Facebook.
"У Караван-сараї Салачик йде масовий обшук. Приїхало два автобуси збройних людей. Всіх, кому ми не байдужі, просимо приїхати до нас. Дуже потрібна Ваша підтримка і допомога", - йдеться в повідомленні.
"Сьогодні після обшуку були заарештовані Абсеітов Зеврі, Меметов Ремзі, Абільтаров Рустем і Мамутов Енвер", - повідомив пізніше Смедляєв.
"Очевидно, силовики таким чином хочуть продемонструвати дотримання прав і свобод омбудсмену Російської Федерації, на зустрічі з якою вчора обговорювалися ці питання!", - додав він.
Водночас так звана прокурорша окупованого Росією Криму Наталія Поклонська заявила ТАСС, що в Бахчисараї в четвер затримали чотирьох послідовників організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.
"Сьогодні оперативно-слідчими органами УФСБ по Криму і Севастополю проведені заходи із затримання учасників терористичної організації і організатора цього осередку в місті Бахчисараї", - заявила вона.
"Проводяться обшукові заходи", - додала Поклонська.
Кримінальну справу стосовно трьох жителів Бахчисараю було порушено 11 травня за частиною 2 статті 205.5 КК РФ ("участь в діяльності терористичної організації"). Відносно ще одного громадянина - за частиною 1 статті 205.5 КК РФ ("організація терористичної діяльності").
"Було встановлено, що один із затриманих, будучи керівником місцевого осередку терористичної організації, здійснював на території Бахчисарая приховану антиконституційну діяльність у вигляді пропагандистської роботи серед населення. Схиляв місцевих жителів до участі в діяльності зазначеної терористичної організації, керував цією діяльністю, організовував і проводив конспіративні зібрання", - стверджує Поклонська.
З початку року в Криму вже затримано 6 осіб, яких вважають послідовниками "Хізб ут-Тахрір" і учасниками осередків організації в Ялті та Алушті. Наразі вони перебувають під вартою.
Поклонська заявила про "дружні зв'язки" терористичної організації і забороненого в Росії Меджлісу кримськотатарського народу.
"Представники "Хізб ут-Тахрір" висловлювали відкрито подяку в ЗМІ Меджлісу за виступи на підтримку", - зазначила Поклонська.




Відео - Seriou Morti
Нагадаємо, раніше повідомлялося про нову хвилю репресій проти кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?