Екс-регіонала спіймали на повторенні в західній пресі тез Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-регіонала спіймали на повторенні в західній пресі тез Росії

Екс-регіонала спіймали на повторенні в західній пресі тез Росії
Джерело:  Тиждень.ua

Колишній керівник адміністрації зниклого екс-президента Віктора Януковича і співкерівник фракції Опозиційний блок у Верховній Раді Сергій Льовочкін у французькому ЗМІ завів блог, де просуває проросійський погляд на Мінські угоди.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Тиждень.
Перший текст екс-регіонала на французькій версії Huffington Post з'явився два дні тому, він називається "За підтримки Франції та Німеччині Україна повинна, в ім'я миру, виконати Мінські угоди-2".
Принципи реєстрації на цьому сайті досить прості. Кандидату в блогери треба надіслати до редакції фото, резюме та мотиваційний лист із поясненням, чому і про що є бажання і підстави писати. Хоча у інтернет-газети є кілька журналістів, саме блоги забезпечують їй репутацію своєрідного вільного мікрофона.
"Колишня Партія регіонів, яка переродилася в Опозиційний блок, використовує кожну можливість, щоб наблизити і здійснити реванш. Зрозуміло, що Франція, як учасник нормандського переговорного процесу і депозитарій потужного прокремлівського лобі, виглядає ласим комунікативним майданчиком для осіб з найближчого кола Януковича", - йдеться в матеріалі видання.
Вельми оптимістично Льовочкін повідомляє, що "найближчі тижні дарують справжнє вікно можливостей, щоб покласти край конфлікту" на українському Сході. На його думку, закінчити війну за якісь півтора місяця - легше легкого. Бракує лише політичної волі з боку української влади.
В одному з фрагментів тексту автор розповідає про голосування в нижній палаті парламенту Франції, організованому одним з керівників прокремлівського лобі, депутатом Тьєррі Маріані.
"Минулого тижня голосування без зобов'язуючих наслідків в Нацасамблеї продемонструвало критичну важливість цього моменту в пошуках миру. Під час голосування 27 квітня в залі засідань не вистачало кворуму. Але голоси більшості депутатів, присутніх на обговоренні зняття санкцій, вказують, що незабаром терпінню друзів України прийде кінець. Щоб досягти миру, нам потрібні друзі, а також - потужна політична воля в середині самої держави", - пише в своєму блозі Льовочкін.


Видання зазначає, що насправді ті, хто підтримав резолюцію Маріані за зняття санкцій, є відвертими лобістами Кремля. Маріані і його команда - це група політиків, яким заборонений "в'їзд в Україну через скандальну поїздку до Криму минулого літа. Саме Маріані, в обхід санкцій, привозив в Париж і Страсбург забороненого" для в'їзду на територію ЄС Сергія Наришкіна, користуючись можливостями Ради Європи".
Маріані був свідком на весіллі ще одного друга Партії регіонів і Оппоблока - Омара Арфуша, про що написала два роки тому паризька преса.
Крім того, Льовочкін пише про необхідність проведення виборів на окупованій частині Донбасу, проте в блозі немає жодної згадки про виведення російських військ, взяття під контроль російсько-українського кордону, вимоги України на переговорах про участь українських партій у виборах і можливості українських ЗМІ висвітлювати ці події. У блозі немає ні слова про російську агресію в Україні.
"В унісон з московською дипломатією і її активними помічниками в Парижі Льовочкін не просто проштовхує концепт Мінських домовленостей-2, які формально не передбачають за Росією ніякої прямої відповідальності, але і робить це в аналогічній з ними манері: методом тиску тільки на Україну, уникаючи навіть косметичної критики на адресу Москви", - зазначає видання.
Крім того, в заставці до блогу Льовочкін вибрав картинку, на якій Крим розфарбований коричневим кольором, Донецька і Луганська область - червоним, Харківська - блакитним, а Одеська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська і Запорізька - жовтим. Решта Україна - біла без назви обласних центрів.
Раніше повідомлялося, що регіональний парламент Венеції планує визнати анексований Крим російським і зняти санкції з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?