У Гройсмана розповіли, звідки візьмуть гроші на Євробачення-2017
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана розповіли, звідки візьмуть гроші на Євробачення-2017

У Гройсмана розповіли, звідки візьмуть гроші на Євробачення-2017

Радник міністра інфраструктури в уряді Володимира Гройсмана Яніка Мерило заявила, що гроші на проведення пісенного конкурсу Євробачення в 2017 році в Україні будуть, більшу частину витрат можна покрити за рахунок продажу квитків і спонсорських коштів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"На вихідних звучали голоси "чи будуть гроші на організацію Євробачення". Євробачення - це не просто крутий захід, а реальна реклама країни і підвищення туризму, нові інвестиції і робочі місця", - написала вона.
Мерило зазначила, що бюджет конкурсу, "у порівнянні з тим, що неефективно витрачається, не такий вже високий".
"З найменшими інвестиціями останнім часом обійшлася Естонія, якій в 2002 році конкурс обійшовся в 8 мільйонів євро. У 2013 році в Швеції і в 2014 в Данії конкурси обійшлися приблизно 15 мільйонів євро, але вони були і досить пафосними. Якщо скромніше, то оплата країн за участь, підтримка засновників і прибуток від продажу квитків може покрити приблизно 75% з витрат. А в Україні, з огляду на важливість заходу, вірю ще більше в спонсорські гроші. Отже, я не дуже драматизувала б "а чи є гроші". Я зовсім впевнена, що знайдуться", - сказала радниця глави Мінінфраструктури.
Вона також вважає, що Україна повинна провести Євробачення-2017 не в Києві.
"Але я сподіваюся, що в цей раз не в Києві, а в одному з регіональних центрів. Це створить можливість прорекламувати й інші красиві міста, просуне туризм і регіональний розвиток, створить нові робочі місця. І, що не менш важливо, я вірю, що (це) підвищить і якість, і старання, якщо не зробити вибір Києва природним. І інші міста готові часто ще більше старатися і докладати зусиль", - додала Мерило.
Раніше повідомлялося, що Швеція запропонувала Україні допомогу в проведенні конкурсу Євробачення-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?