Скандал з "Миротворцем": Порошенка попросили про кадрову чистку
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з "Миротворцем": Порошенка попросили про кадрову чистку

Скандал з "Миротворцем": Порошенка попросили про кадрову чистку

Президента України Петра Порошенка закликали звільнити уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську та заступника міністра інформаційної політики Тетяну Попову за їх участь в скандалі з сайтом «Миротворець».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на петицію на сайті глави держави.
«Омбудсмен Валерія Лутковська (яка призначена на посаду ще при Януковичі) і заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова проводять антиукраїнську політику щодо України», - йдеться в документі.
Крім того, президенту нагадали про те, що в своїх недавніх заявах і Лутковська, і Попова «закликали до закриття сайту «Миротворець», який збирав дані про терористів-солдат Росії і бойовикив ДНР, які вчинили злочини проти українського народу».
«Своїми діями Лутковська і Попова домоглися того, чого не могли добитися два роки ні ФСБ, ні проросійські бойовики - закриття сайту «Миротворець». Більш того, заяви Попової і Лутковської повністю повторюють заяви МЗС Росії, що ставить під сумнів їх відданість українському народові», - наголошується в петиції.
Також в документі закликають Порошенка «направити запит в Генпрокуратуру провести перевірку факту державної зради зазначених особистостей».
Ця петиція була опублікована на сайті глави держави 16 травня і за кілька годин набрала більше 200 підписів.
Як відомо, після публікації тексту петиції українці мають 93 дні на те, щоб документ підписали 25 тисяч чоловік - після цього президент повинен відреагувати на прохання.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петру Порошенку запропонували несподівану кандидатуру на посаду посла України в Росії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?