Джамала розповіла, як вшанує пам'ять жертв депортації кримських татар
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Джамала розповіла, як вшанує пам'ять жертв депортації кримських татар

Джамала розповіла, як вшанує пам'ять жертв депортації кримських татар

Українська співачка Джамала поділилася враженнями від пісенного конкурсу Євробачення-2016 і розповіла, що сьогодні, 18 травня, в день пам'яті жертв депортації кримських татар буде зі своїм народом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Анадолу".
«Я отримала високі бали від суддів і глядачів і дуже задоволена цим. Звичайно ж, мені було дуже приємно протягом трьох хвилин розповісти жителям багатьох країн про події 1944 року, передати біль свого народу, який мав місце в історії», - сказала співачка.
Також співачка підкреслила важливість своєї перемоги для кримськотатарського народу і України загалом.
«Історія повторюється, війни, катастрофи і трагедії тривають. Вся ця ситуація нагадує людям, що потрібно бути більш чуйними і відкритими. Неправильно відділятися від світу і, сидячи у себе вдома, говорити, що проблеми інших не хвилюють нас. У людей є совість», - зазначила Джамала.
Співачка також зазначила, що дуже б хотіла, щоб пісня "1944" стала символом кримськотатарського народу.
«Звичайно, я б хотіла, щоб люди любили і слухали цю пісню. Коли я писала текст пісні, не думала, що вона стане символом, але якщо це станеться, буду щаслива», - пояснила Джамала.
Джамала нагадала, що 18 травня виповнюється 72 роки з дня депортації кримських татар зі своєї Батьківщини і зазначила, що вшанує пам'ять жертв цієї трагедії, як представниця цього народу.
«18 травня я буду поруч зі своїм народом. Візьму участь у заходах, які будуть організовані в Києві, як це роблю завжди. Я вшаную пам'ять жертв трагедії не як переможниця «Євробачення-2016», не як співачка, а як проста дівчина з числа кримських татар, яка розповідає про цю історію від імені бабусі», - розповіла артистка.
Кореспондент АА нагадав співачці, що її перемога на пісенному конкурсі привернула увагу до трагічних подій, які мали місце в Криму 72 роки тому.
«Я не знаю, як ця пісня може допомогти Криму, але знаю, що колись така велика кількість людей заплатили велику ціну в Криму. Ця перемога сприяла тому, що в Криму об'єдналися люди з різними думками, щоб відзначити її. Про це я чула від сім'ї, сусідів. Не знаю, наскільки надовго, але ця перемога об'єднала Крим. Для мене ця маленька перемога. На душі стало трохи легше», - каже Джамала.
Також співачка розповіла, що отримала багато привітань з Туреччини.
«Я отримала привітання з усіх частин Туреччини, головним чином від президента Реджепа Тайіпа Ердогана і міністра культури і туризму Махира Унала. Дякую Туреччині, вітаю турецький народ», - додала вона.
Нагадаємо, кримськотатарська співачка Джамала принесла перемогу Україні в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2016.
Євробачення-2017 пройде в Україні.
Як повідомлялося раніше, глава Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що міжнародний пісенний конкурс Євробачення можуть провести одразу в декількох містах країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?