Українка отримала нагороду на Каннському кінофестивалі: опубліковані фото
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Українка отримала нагороду на Каннському кінофестивалі: опубліковані фото

Українка отримала нагороду на Каннському кінофестивалі: опубліковані фото

Український режисер і сценарист Марися Нікітюк в рамках  69-го Каннського кінофестивалю  отримала нагороду імені Кшиштофа Кешльовського за кращий сценарій до фільму "Коли падають дерева".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Ігоря Савиченко.
Продюсер майбутньої картини Марисі Ігор Савиченко про це згадав на своїй сторінці в соцмережі.
"Переможцем церемонії 10 сесії ScripTeast Award, яка проводилася під час Каннського фестивалю став сценарій Марисі Нікітюк "Коли падають дерева"", - написав він.
За словами продюсера, в програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн Центральної та Східної Європи: з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України.
"За рішенням консультативної ради, в який входили Сенді Ліберсон, Саймон Перрі, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Даріуш Яблонський та керівники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс і Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій "Коли падають дерева" Марися Нікітюк з України", - зазначив Савиченко.
Крім почесної нагороди, сценарій українки "Коли падають дерева" також отримав €10 000 на подальше виробництво фільму.
"Це дуже радісна подія для мене особисто і для проекту фільму в цілому. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь у програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію я сподіваюся початку хорошу традицію для українських авторів і режисерів," - cказала Никитюк на врученні нагороди.
Роботою над фільмом займається компанія "Директорія Кіно", продюсер Ігор Савиченко, початок зйомок заплановано на серпень 2016 року.


Як повідомлялося раніше,  в Каннах 14 березня був затриманий зірка фільмів "Таксі" Самі Насері, який пред'явив поліцейським українське водійське посвідчення.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Каннах по червоній доріжці пройшлися селебріті в найкращому і дорожчому вбранні від відомих дизайнерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?