Зникнення єгипетського літака: з'явилися несподівані подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зникнення єгипетського літака: з'явилися несподівані подробиці

Зникнення єгипетського літака: з'явилися несподівані подробиці

Аварійні системи літака А320 авіакомпанії EgyptAir, що летів з Парижа до Каїра і зник над Середземним морем у ніч на четвер, 19 травня, відправляли сигнал лиха, а жителі Греції нібито бачили в небі вогненну кулю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Як розповіли в авіакомпанії, цей сигнал був отриманий о 4:26 за місцевим часом, через дві години після останньої появи на радарах. The Guardian зазначає, що останній сигнал міг бути автоматичним, відправленим спеціальним передавачем.
Грецька сторона, в свою чергу, повідомляє, що диспетчери служби цивільної авіації Греції підтримували контакт з пілотами лайнера, які не повідомляли їм про будь-які проблеми на борту. Тим часом жителі грецьких островів в Середземному морі розповіли, що вони нібито бачили в небі вогненну кулю, представники влади Греції вивчають ці повідомлення.
У заяві авіакомпанії в мережі Twitter йдеться, що літак пропав з радарів у 280 кілометрах від узбережжя Єгипту, а не в 50-65, як повідомлялося раніше.
Тим часом супутниковий телеканал SkyNews Arabia з посиланням на джерела в Мінавіації Єгипту повідомив, що зниклий пасажирський літак А320 в 2013 році здійснив вимушену посадку через технічну несправність. Імовірно, несправність була зафіксована в одному з двигунів літака в 2013 році. Тоді літак зробив вимушену посадку в каїрському аеропорту. Він прямував до Стамбула, але змушений був повернутися. Фахівці зафіксували перегрів одного з двигунів.
Як відомо, на борту зниклого над Середземним морем літака було 66 осіб, включаючи 10 членів екіпажу. Джерело в EgyptAir підтвердило, що лайнер впав у море, до тієї ж думки схиляється авіаційна влада Єгипту.
Нагадаємо, в березні 2016 року літак авіакомпанії Egyptair, що здійснював внутрішній переліт з Олександрії в Каїр, був викрадений і приземлився на Кіпрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?