Зникнення єгипетського літака: з'явилися заяви щодо теракту
Категорія
Світ
Дата публікації

Зникнення єгипетського літака: з'явилися заяви щодо теракту

Зникнення єгипетського літака: з'явилися заяви щодо теракту
Джерело:  УНН

Прем'єр-міністр Єгипту Шериф Ісмаїл заявив, що ведуться роботи з пошуку зниклого літака EgyptAir рейсу MS804 і поки ще рано виключати будь-які причини інциденту, включаючи тероризм.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Пошукові операції тривають наразі в районі, де, як вважається, з літаком був втрачений контакт", - сказав єгипетський прем'єр в аеропорту Каїра.
Він також не став виключати те, що терористи могли бути причетні до інциденту.
"Ми нічого не можемо виключити в цей час або що-небудь підтвердити. Всі пошукові операції повинні бути завершені, щоб ми змогли дізнатися причину", - зазначив Шериф Ісмаїл.
Видання Newsweek з посиланням на неназваного пілота єгипетської авіакомпанії пише, що лайнер EgyptAir, найімовірніше, пропав не через теракт. Льотчик сказав, що, судячи з усього, літак зазнав аварії.
"У нього недостатньо палива, щоб так довго перебувати в повітрі", - сказав співробітник EgyptAir.
У свою чергу французький телеканал BFM TV з посиланням на представника служби аеропортів Греції повідомив, що пасажирський лайнер розбився в 130 милях від грецького острова Карпатос, при цьому літак вже перебував у зоні відповідальності єгипетських авіадиспетчерів. За даними грецької сторони, літак зник з екранів радарів через дві хвилини після того, як вийшов з грецького повітряного простору.
Генштаб Греції не підтверджує падіння літака EgyptAir в морі біля грецького острова Карпатос, позаяк уламки лайнера не знайдені.
"У нас немає. Ми чекаємо (інформації) від берегової охорони. Наразі ми нічого не знайшли", - повідомив представник прес-служби генштабу.
На питання про те, чи є підтвердження, що літак авіакомпанії EgyptAir впав у море поруч із грецьким островом Карпатос, в прес-службі грецького генштабу відповіли "ні".
Раніше повідомлялося, що лайнер, який зник із радарів над Середземним морем, відправляв сигнали лиха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?