В Україні перейменовані ще кілька міст
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні перейменовані ще кілька міст

В Україні перейменовані ще кілька міст

Верховна Рада України після зміни назви Дніпропетровська затвердила

постанову про перейменування окремих населених пунктів і районів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


За це рішення проголосували 249 народних депутатів із 344 зареєстрованих в сесійній залі. Як сказав один з авторів проекту постанови, нардеп від "Народного фронту" Микола Федорук, в постанові йдеться про перейменування 9 районів, 6 міст і 284 сіл і селищ.


Так Дніпродзержинськ був перейменований у Кам'янське; місто Артемове Дзержинської міської ради в місто Залізне (Донецька область); місто Ульяновка Ульянівського району в місто Благовіщенське (Кіровоградська область); місто Комсомольськ в місто Горішні Плавні (Полтавська область); місто Кузнецовськ у місто Вараш (Рівненська область); місто Цюрупинськ Цюрупинського району в місто Олешки (Херсонська область).


У Дніпропетровській області Дніпропетровський район перейменовується в Дніпровський район; в Донецькій області Краснолиманський район - в Лиманський район; Першотравневий район - в Мангушський район; в Житомирській області Червоноармійський район - в Пулинський район; в Кіровоградській області Ульяновський район - в Благовіщенський район; в Миколаївській області Жовтневий район - у Вітовський район.


Крім того, в Одеській області Красноокнянський район перейменовується в Окнянський район, а Фрунзівський район - в Захаровський район; в Херсонській області Цюрупинський район в Олешківський.


Також в постанові йдеться про перейменування населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.


Крім того, проголосувавши за проект постанови №4691, парламент в рамках декомунізації перейменував смт Брагинівка Дніпропетровської області на Залізничне, а також ще 11 сіл в 9 областях.


Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем ​​її опублікування.


Нагадаємо,

президент України Петро Порошенко запевнив, що влада робить все можливе для завершення декомунізації і боротьби з радянським тоталітаризмом і імперією

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?