У Росії переконливо розвінчали брехню своїх пропагандистів про Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії переконливо розвінчали брехню своїх пропагандистів про Крим

У Росії переконливо розвінчали брехню своїх пропагандистів про Крим
Джерело:  Нова газета

У Росії пояснили, чому голосно освітлена в РосЗМІ інформація про  прийняття в Італії резолюції про визнання Криму російським  має нульову юридичну силу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Нову газету.


18 травня в Раді італійського регіону Венето відбулося голосування, присвячене наступній законодавчій ініціативі: рекомендувати уряду Італії почати процедуру скасування санкцій і визнати Крим російським.


Як зазначає Нова газета, дане голосування висвітлили тільки в трьох невеликих виданнях, і абсолютно не поширили в центральній пресі Італії оскільки воно не має ніякого впливу на зовнішньополітичні дії італійського уряду.


"Резолюція Регіональної ради Венето не має ніякої юридичної сили. Відповідно до законів Італії, Consiglio Regionale не наділений навіть повноваженнями радити парламенту і уряду країни прийняти те чи інше рішення з питань зовнішньої політики, - пояснив італійський журналіст Рафаелло Лорето. - У Ради Венето немає повноважень приймати рішення з міжнародних питань. Вся їх компетенція - внутрішні проблеми регіону. Тому говорити про визнання Криму Венецією - невірно".


Посол ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас, і один з тих, хто голосував за резолюцію депутатів Лучано Сандона також підтвердили відсутність юридичної сили у прийнятого документа.


До того ж, після того, як оприлюднили текст резолюції, з'ясувалося, що в документі відсутнє рішення про визнання Криму російським, тільки заклик: "засудити міжнародну політику Європейського союзу щодо Криму і визнати волю, виражену в парламенті Криму і народом Криму шляхом референдуму ".


Відомо, що резолюцію "Про визнання права кримчан на самовизначення" запропонував депутат від партії "Ліга Півночі"  Стефано Вальдегамбері, відомий прихильник політики Росії, а її підтримали представники правопопулістського партії "Вперед, Італія!" і "Список Дзайі".


"Резолюція вийшла під стать партійній репутації", - зазначає видання.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  користувачі соцмереж посміялися над фейком Россмо про визнання Криму російським в неіснуючому парламенті Венеції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?