Суд видав смішний дозвіл відомству Луценка
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд видав смішний дозвіл відомству Луценка

Суд видав смішний дозвіл відомству Луценка

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Олексія Богомолова, слідчого Генеральної прокуратури України, що її очолює Юрій Луценко, про доступ до серверів відеохостингу YouTube в США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
У постанові від 2 березня, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень, йдеться, що доступ надано для отримання інформації про користувача, який оприлюднив відеозаписи СБУ в кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.
Тепер слідчий Богомолов має доступ до документів компанії YouTube LLC в місті Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, Сполучені Штати Америки. Зокрема, там він, на думку Печерського суду, може отримати анкетні дані користувача, який опублікував ролики, його електронну та IP-адресу, хости, з яких відбувалася реєстрація, а також матеріали самих відеозаписів "Як Чеботар пісок продавав серія 1", "Як Чеботар пісок продавав серія 2", "Як Чеботар пісок продавав серія 3".
Таке право суд надав слідчому терміном на місяць. Про те, чи літав Богомолов для обшуку YouTube в США, не повідомляється.
В кінці минулого року Печерський суд вже видавав схоже рішення - тоді він дозволив Генпрокуратурі обшукати український офіс компанії Google, яка є власником YouTube.
Йдеться про відео, зняте СБУ в минулому році в рамках справи про продаж піску ДП "Спецсервіс" Міністерству внутрішніх справ за заниженими цінами. На ньому директор підприємства Василь Петровський звітує Чеботарю про продаж піску через підставну компанію. У березні цього року прокуратура пред'явила Петровському підозру.


Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків посадовими особами АТ "Київстар" на суму понад 2,3 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?