Доля безвізового режиму: МЗС визнав, що загроза є
Категорія
Україна
Дата публікації

Доля безвізового режиму: МЗС визнав, що загроза є

Доля безвізового режиму: МЗС визнав, що загроза є
Джерело:  LB.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив загрозу відстрочки розгляду Європейським Союзом рішення про  надання Україні безвізового режиму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лівий берег.
Клімкін підтвердив журналістам, що ряд європейських країн виступають за те, щоб ЄС спочатку затвердив процедуру припинення безвізового режиму в разі дуже серйозних його порушень і лише потім надав безвізовий режим Україні.
"У разі виникнення міграційних криз. Це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу. Ключовим буде рішення Ради ЄС на найвищому рівні в кінці червня", - сказав Клімкін.
Міністр сподівається, що до відтермінування впровадження безвізового режиму для України не дійде і рішення буде прийнято влітку.
"Влітку, ми всі дуже сподіваємося і на це дуже працюємо, відповідні рішення повинні бути прийняті. Тобто не потрібно говорити про відстрочку", - зазначив Клімкін.
Посол України при ЄС Микола Точицький раніше заявив, що в ЄС обговорюють можливість перенесення безвізового режиму для України в зв'язку ініціативою Єврокомісії створити процедуру, яка дозволить переглядати рішення про безвізовий вже після того, як воно прийнято.
"Є країни ЄС, які вважають, що спочатку потрібно внести ці зміни, а вже потім надавати безвізовий Україні", - сказав Точицький.
У свою чергу глава представництва ЄС Ян Томбінський повідомив, що впровадження безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною йде за планом, а інформації про затримки немає.
"Немає ніякої інформації, на підставі якої я міг би сказати, що там є якась затримка", - сказав він, додавши, що Україна виконала всі умови, необхідні для імплементації безвізового режиму.
Раніше повідомлялося, що обговорення впровадження безвізового режиму між Євросоюзом та Україною "зависло" через Туреччину. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?