Закриття гучної справи про держзраду в Україні: стали відомі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Закриття гучної справи про держзраду в Україні: стали відомі деталі

Закриття гучної справи про держзраду в Україні: стали відомі деталі
Джерело:  Укрінформ

Стало відомо, чому закрили кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови Вінницької обласної поліції Антона Шевцова в державній зраді.
Про це заявив глава відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Держприкордонслужби прокуратури Вінницької області Костянтин Гоздун, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Згідно з постановою прокуратури, кримінальний розгляд відносно Шевцова закрили 17 травня через відсутність складу злочину. "У ході досудового розслідування будь-яких фактичних даних, які б вказували на умисні дії Шевцова, вчинені на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній економічній чи інформаційній безпеці України, не встановлено", - пояснив Гоздун.
В рамках досудового слідства опитали свідків: активістів, які написали заяву в СБУ зі звинуваченням Шевцова, журналістів і всіх, хто працював з ним, починаючи з часів Майдану. Також слідчі досліджували всю стосовно Шевцова інформацію мобільних операторів, яка накопичилася за три роки.
Відзначається, що жодна перевірка не підтвердила вчинення Шевцовим державної зради.
Незважаючи на те, що в зазначений період Шевцов 42 рази перетинав кордон України, в тому числі їздив на тимчасово окуповану територію Криму, де до сих пір живе його сім'я, він завжди робив це з дозволу свого керівництва. А спікери заперечували тиск на них під час проведення досудового слідства у справі Шевцова.
Що ж стосується звинувачень у відвідуванні ним параду в окупованому Криму, спільного фото з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму, то це компрометуючі дії, а не державний злочин і зробив їх Шевцов, не будучи посадовою особою державних структур України, зазначив представник прокуратури.
Як повідомляв ONLINE.UA, блогер Вадим Фульмахт на прикладі справи викритого в симпатіях до сепаратистів і "русского мира" екс-глави поліції Вінницькій області Антона Шевцова показав брак критичного мислення в українському суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?