Порошенко висловився про акцію "Азова" і сказав, як буде повертати Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко висловився про акцію "Азова" і сказав, як буде повертати Донбас

Порошенко висловився про акцію "Азова" і сказав, як буде повертати Донбас
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко прокоментував  мітинг активістів "Азова" у Верховної Ради України, який пройшов у Києві 20 травня, і сказав, що військового шляху повернення Донбасу не існує.


Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.


На думку Порошенка, робити спроби зірвати мирні процеси - безвідповідально по відношенню до держави і призведе лише до продовження окупації частини Донецької і Луганської областей, в той час як єдиною можливістю відновлення суверенітету України залишається політико-дипломатичне врегулювання.


"Не можу не сказати кілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні - шини, петарди, повідомлення про поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки поширюються і навмисно підігруються картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз підкреслюю, це абсолютно чітка позиція - військового шляху до повернення Донбасу не існує", - сказав Порошенко.


Ключовою, на думку президента, для України є позиція забезпечення світової солідарності і підтримки країни, яка забезпечує відповідний рівень безпеки, звільнення заручників, виведення окупаційних військ з окупованих територій, політичні принципи врегулювання, повернення українського контролю над державним кордоном. Крім того, це дає можливість забезпечити ефективне використання спеціальної моніторингової місії і введення спеціальної збройної поліцейської місії ОБСЄ, яка допоможе мирним шляхом забезпечити перехідний період.


Петро Порошенко підкреслив, що більшість українців підтримує мир і мирне повернення українського суверенітету на окупованих територіях. "З цієї дороги ми не звернемо", - сказав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, також  на засіданні РНБО Порошенко оголосив про підготовку до вступу України в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?