Росія вимагає від України заплатити за перейменування міст
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія вимагає від України заплатити за перейменування міст

Росія вимагає від України заплатити за перейменування міст
Джерело:  ТАРС

У Росії вимагають від України сплатити за зміни міжнародних кодів після того, як місто Дніпропетровськ було перейменоване на Дніпро.

Таку заяву зробив міністр транспорту РФ Максим Соколов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Це дорогий захід — змінити ім'я. І за це, по-моєму, несе відповідальність ініціатор звернення. Я не знаю, чи змінили вони міжнародні коди", — сказав Соколов.

Також він додав, що Росія готова внести зміни у свої картографічні джерела і бази даних, "якщо усі видатки по лінії міжнародних кодів будут врегульовані".

В свою чергу, голова Росавіації Олександр Нерадько зазначив, що зміни у авіаційний міжнародний код аеропорта поки не внесені.

"Ми поки не отримали інформації. Вони можуть змінити назву міста, але не змінити назву аеропорту і абревіатури. Можливо, вони одумаються і підуть на зменшення видатків", — припустив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 травня Верховна Рада у межах декомунізації перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?