ЗМІ дізналися про розмолвку Меркель та Обами через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про розмолвку Меркель та Обами через Донбас

ЗМІ дізналися про розмолвку Меркель та Обами через Донбас

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовила президенту США Бараку Обамі у розширенні «нормандського формату» переговорів щодо Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Сергія Рахманіна у  ZN.UA.

"За твердженнями наших джерел, наприкінці квітня Барак Обама звертаючись до Ангели Меркель на міжнародній промисловій виставці у Ганновері, запропонував розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтону. І отримав ввічливу відмову", - заявив журналіст.

Також він повідомив, що під час нещодавньої зустрічі голів МЗС "нормандської четвірки" та перемовин у Мінську Кремль в черговий раз спробував нав'язати свій план виборів на окупованих територіях Донбасу.


"Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка "мажоритарка", не менш жорсткий ценз осідлості (до виборів не можуть бути допущені особи, які не проживали на даній території протягом останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками», — розповів Рахманін.

За його даними, цей крок Кремля «був, швидше, ритуальним, а реакція на нього — очікуваною».

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  представник України розповіла, як бойовики торгуються на переговорах у Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?