Вакарчук виступив з несподіваною пропозицією щодо громадянства
Категорія
Україна
Дата публікації

Вакарчук виступив з несподіваною пропозицією щодо громадянства

Вакарчук виступив з несподіваною пропозицією щодо громадянства
Джерело:  NV

Лідер знаменитої української групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук

 вважає, що введення подвійного громадянства пішло б на користь Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Вакарчука в  Новий час.


Фронтмен "Океан Ельзи" підкреслив, що ідея про це прийшла йому в голову після випадку, коли в Україну не зміг приїхати для роботи  словацький реформатор Іван Міклош.


"Механізм простий: приймається закон, що дозволяє в межах двосторонньої угоди з іншими державами отримувати їх громадянство. Якщо відповідного договору немає, то і друге громадянство заборонене. При цьому виключити подібні угоди з тими, з ким у нас є територіальні суперечки або політико-правові конфлікти", - пише Вакарчук.


На його думку, таким чином талановиті люди з інших держав могли б приїжджати працювати в Україну не змінюючи паспорта. Що ж стосовно тих країн, з якими таких домовленостей не буде, музикант пропонує посилити відповідальність за отримання їх громадянства.


"Для пересічних громадян можна передбачити серйозні штрафи або адміністративні покарання, для чиновників - кримінальну відповідальність. Таким чином, думаю, ми зможемо все врегулювати", - зазначив Вакарчук, додавши, що такі зміни не призведуть до масової еміграції.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явився новий альбом "Океан Ельзи" під назвою "Без меж".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?