У США пояснили, чому не задушили Росію санкціями
Категорія
Світ
Дата публікації

У США пояснили, чому не задушили Росію санкціями

У США пояснили, чому не задушили Росію санкціями

Введення ембарго на російський експорт нафти і газу призвело б до втрати єдності між  країнами Євросоюзу.


Про це заявив координатор Держдепартаменту з питань санкцій Деніел Фрід, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю  Дзеркалу тижня.


"Якби ми спробували, скажімо, обрізати російський нафтовий і газовий експорт, то що сталося б на практиці? По-перше, не було б європейської єдності, оскільки деякі європейські країни досі залежать від російських нафти і газу. Тобто ви не мали б європейських санкцій. Так, були б односторонні американські обмежувальні заходи, але наскільки ефективними вони б виявилися? Далі, сама загроза цього викликала б зростання цін на нафту, а якби вони виросли, як би це вплинуло на надходження твердої валюти в Росію? Ви знаєте відповідь: це було б Росії вигідно", - зазначив він.


Також Фрід пояснив, що замість ембарго на нафтовий і газовий експорт країни Заходу вибрали введення санкцій за чотирма категоріями:

  1. санкції проти конкретних осіб, чиновників і так званого вузького кола, олігархів, особисто наближених до президента Росії Володимира Путіна

  2. військові технології та технології подвійного призначення

  3. енергетичні санкції (видобуток в важкодоступних місцях, - Арктика, шельф, глибоководні ділянки, сланці. "Це високі технології, якими не володіє ні Росія, ні навіть Китай. Цими технологіями в світі володіють лише Європейський Союз, США та інші країни "великої сімки". І це обмеження, ми вважаємо, буде дієвим", - зазначив Деніел Фрід)

  4. фінансові санкції.

На думку Деніела Фріда, фінансові санкції є найважливішими. "Ви запитали про SWIFT. Ми хотіли ввести фінансові санкції, які були б потужними, але при цьому не дестабілізували світову економіку. Вважаємо, що ми змогли вибрати санкції, які мають значний вплив на російську економіку, перекривши можливості залучати додатковий капітал. Росіяни спочатку говорили, що санкції ні на що не впливають, тепер же вони говорять, що санкції мають неабиякий вплив", - вважає координатор Держдепартаменту.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в червні буде проводиться голосування щодо продовження санкцій ЄС проти Росії, під час якого країни Європи будуть сильно роз'єднані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?