Порошенко назвав національну ідею України: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав національну ідею України: опубліковано відео

Порошенко назвав національну ідею України: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко

 розповів, що Європа для українців є не просто географічним поняттям, а стала національною ідеєю.


Про це він заявив на церемонії підняття прапора Європи у адміністрації президента в Києві з нагоди Дня Європи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео-канал 112.ua.


"Сьогодні ми відзначаємо День Європи. І значення, важливість цього свята ми починаємо розуміти тільки зараз. Адже Європа для України - це не просто географічне поняття. Європа - це майбутнє України, це її історичний дух! Європа - це національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об'єднує український народ, об'єднує всю нашу країну", - зазначив президент.


Також Порошенко зазначив, що Європа є і кривавої ціною, яку платить український народ: "наша Революція Гідності - була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії - є боротьбою за Європу. Тому День Європи - це наше, українське історичне свято".


"Їдкий смог радянської, а потім і російської пропаганди розвіюється. Україна впевнено постає в образі нової, надзвичайно перспективної, амбітної європейської держави", - додав президент.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Петро Порошенко впевнений, що українська мова стане однією з офіційних мов Європейського Союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?