У Казахстані поліція жорстко розігнала мітинги проти влади: з'явилися відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані поліція жорстко розігнала мітинги проти влади: з'явилися відео

У Казахстані поліція жорстко розігнала мітинги проти влади: з'явилися відео

У суботу, 21 травня, в Астані, Алма-Аті і деяких інших великих містах Казахстану поліцейські затримали десятки людей, які знову  влаштували антиурядові протести.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


В Алма-Аті співробітники правоохоронних органів, намагаючись перешкоджати проведенню мітингу, оточили територію навколо площі Республіки. За територію оточення дозволяли проходити лише людям, що живуть в цьому районі.


Серед затриманих в Астані були співробітники ряду російських ЗМІ. Журналістів незабаром відпустили, а в Міністерстві внутрішніх справ Казахстану пообіцяли розібратися в діях співробітників поліції, які затримали журналістів, дати їм оцінку і вжити заходів щодо запобігання в майбутньому подібних інцидентів.


Відзначається, що антиурядові мітинги організовуються в Казахстані з квітня 2016 року. Активісти протестують проти внесення правок до земельного законодавства, які передбачають приватизацію значних ділянок сільськогосподарських угідь.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв обіцяв жорсткий відсіч повторенню "українського сценарію".


Також  Назарбаєв заявляв, що в Україні "немає єдності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?