У соцмережах обговорюють ідею пам'ятника "дружбі" народів у Києві: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У соцмережах обговорюють ідею пам'ятника "дружбі" народів у Києві: опубліковано фото

У соцмережах обговорюють ідею пам'ятника "дружбі" народів у Києві: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Користувачі соцмереж обговорюють варіант "декомунізації" присвяченій українсько-російському возз'єднанню Арки дружби народів у Києві, який би відобразив  теперішні відносини між Росією і Україною.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


Міністр культури України Євген Нищук в ефірі одного з українських телеканалів розповів, що Арку планується знести при будь-яких обставинах, а замість неї встановити пам'ятник загиблим бійцям антитерористичної операції.


Замість цього, житель Львова  Дмитро Федечко, який раніше оприлюднив актуальний ролик з кадрами окупації Росією Криму, змонтований під пісню української співачки Джамали "1944", запропонував в Facebook проект по розміщенню на Арці шматків дзеркал. Даний проект дозволив би не зносити сам пам'ятник, але якісно змінити його зміст.


Користувачі соцмереж бурхливо обговорюють майбутнє монумента:


"Мені здається, ось це геніальне рішення. Я проти знесення чогось в Києві (крім потворних панельних будинків). Але і проти того, щоб вигадувати фальшиві смисли. Ціла арка з доданим дзеркальним ефектом руйнування збереже і пам'ять про дружбу, і привнесе новий сенс", - написав у Facebook український тележурналіст Осман Пашаєв.



Користувач Олег Бобало написав, що: "Дружби ніколи і не було. Було приниження і ущемлення. Заборони, завоювання, знищення культури, голод, розстріли, обман, привласнення історії і паразитування. Так що нема про що тут пам'ятати".




Олександр Чорний запропонував ще один варіант: "Я б хотів обмотати обід колючим дротом (справжнім або збільшеним в масштабі) і залишити назву Арка" дружби "народів".



На думку Богдана Тайсара"такі символи потрібно знищувати повністю".



Олена Косенко написала: "Невже ніхто не бачить, що крім "послання", яке несе цей "пам'ятник", він ще і потворний? Грубий зашкарублий совок, позбавлений художнього смаку".


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві відкрили перший пам'ятник ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?