Обама виніс історичне рішення щодо меншин в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама виніс історичне рішення щодо меншин в США

Обама виніс історичне рішення щодо меншин в США

Президент США Барак Обама  підписав новий законопроект, згідно з яким, забороняється згадка слова "негр" в федеральних законах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.


Законопроект "Про модернізацію термінів щодо меншин" передбачає виключення з федерального законодавства згадка слів oriental ( "уродженець Сходу") і negro ( "негр"). Замість них пропонується використання слів "афроамериканець" (Afro-American) і "азіатоамеріканец" (Asian American).


З відповідною ініціативою виступила перша американка азіатського походження, що представляє Нью-Йорк в нижній палаті конгресу США, демократ Грейс Менг.


"Більше не буде жодного закону, в якому меншини згадувалися б таким образливим чином. Я вітаю і дякую президентові Обамі за те, що він підписав мою біль", - йдеться в заяві Менг на сайті Конгресу.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в резиденції Барака Обами охорона Білого дому влаштувала перестрілку з людиною, яка намагалася зі зброєю проникнути всередину зони, що охороняється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?