Ситуація на Донбасі загострилася: від провокацій бойовиків страждають мирні жителі
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі загострилася: від провокацій бойовиків страждають мирні жителі

Ситуація на Донбасі загострилася: від провокацій бойовиків страждають мирні жителі
Джерело:  online.ua

Ситуація  в зоні проведення антитерористичної операції  значно ускладнилася. За добу 21 травня бойовики 30 разів порушили умови перемир'я, є постраждалі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-центру штабу АТО.


Відзначається, що близько 23:00 в районі Авдіївки бойовики здійснили два потужних вогневих нальоти з артилерії калібру 122 мм. Кілька снарядів потрапили в будинки місцевих жителів в результаті чого вони загорілися.


Начальник Головного управління Національної поліції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін написав в Facebook, що в результаті прямого попадання снаряда повністю зруйнувався і згорів один з будинків на вулиці Кірова, а його господиня, жінка 1956 року народження, отримала осколкові поранення. "Нелюди продовжують знищувати нашу територію і калічать життя наших людей", - зазначив Аброськін.


Відразу ж після обстрілу Авдіївки бойовики спробували звинуватити сили АТО в порушенні Мінських домовленостей і обстрілі мирних жителів, розгорнули свої знаряддя і вдарили в бік Донецька.


Крім іншого, у Красногорівки вночі працював ворожий снайпер, у Зайцеве і Лугансково відбувалися збройні провокації із застосуванням великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.


Тривають обстріли українських підрозділів і на Маріупольському напрямку. По позиціях бійців ВСУ в районі Широкіно бандити відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів і 120-мм мінометів.


Ускладнилася ситуація і в Луганській області. Під ворожим вогнем опинилися опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки і Трьохізбенки, де противник вів вогонь з гранатометів різних систем, стрілецької зброї і зенітної установки.


При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович підкреслює, що українські військовослужбовці на провокації бойовиків не відповідали, і у відповідь вогонь не відкривали.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в Міністерстві оборони України провели серйозні кадрові перестановки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?