У мережі показали фото американця, який воює з Путіним на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі показали фото американця, який воює з Путіним на Донбасі

У мережі показали фото американця, який воює з Путіним на Донбасі

В  зоні АТО на Донбасі  на боці України воює американець Браян Боянджер, який пройшов війну в Іраці і домігся свого зачислення в лави Збройних сил України.

Про це прозповів відомий журналіст Роман Бочкала, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

«Це Браян. Він з Північної Кароліни. І в руках у нього український військовий квиток. Це при тому, що іноземці не мають права служити у Збройних силах. Але якщо сильно захотіти... Для Браяна і двої його земляків зробили виключення», — розповів репортер.

Також Бочкала зазначив, що американець опинилися у 54-й бригаді і за свою службу отримує зарплатню, яку йому нараховують на картку. 

«Він, правда, ані разу її не перевіряв. Живе на американську пенсію, як ветеран Іраку. Видали СВД і АКС. Все як положено», — додав журналіст.

За його словами, почалося все з того, що «в один прекрасний день хлопець прийшов в українське посольство у США».

«Там йому гранично чесно пояснили, що потрапити в Армію проблематично і рекомендували звернутись в добровольчі батальони. Що Браян і зробив. «Азов», "Донбас", «Правий сектор»... Але в підсумку хлопець домігся свого. Хтось ховається від повісток, а для когось і океан не перешкода», — розповів Бочкала.



Сам американець вважає, що «путінська агресія — проблема усього світу, а не лише ваша. За Будапештським меморандумом США зобов'язані допомагати Україні у випадку загрози її суверенітету. Особисто мій внесок у тому, що я тут».


«Дебальцево, Широкіно, Авдіївка... И снаряди рвалися в парі метрів, і дивом вижив у підбитій машині. І хто знає, що чекає на нього попереду... Ось такі пригодои рядового Боянджера) Пишаюсь ним», — резюмував журналіст.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в українській розвідці назвали головні причини загибелі російських найманців на Донбасі.




Фото: Facebook/Роман Бочкала

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?