Ватажок ДНР знову заговорив про "Новоросію": опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажок ДНР знову заговорив про "Новоросію": опубліковано відео

Ватажок ДНР знову заговорив про "Новоросію": опубліковано відео
Джерело:  YouTube

Ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко  видав чергову порцію історичних ляпів, розповідаючи про те, чому зібрався проводити «пряму лінію» з Херсоном, який він вважає знаковим містом для "Новоросії".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, викладене на сепаратистських сайтах.

«Херсон – місто знакове для «Новоросії» і для «руського міра», це колиска чорноморського флоту, це місто, яке одне з найбільших історичних центрів, напевне, Російської імперії», — заявив Захарченко.

Зазначимо, що Херсон, «який один з найбільш історичних центрів Російської імперії», було засновано 1737 року, під час російсько-турецької війни.

У своїй подальшій промові Захарченко продовжує вражати своїми «знаннями» історії: «Це земля, яка була полита, певне, не однією рікою крові – і боротьба з турками, і з татарами, які через Херсон ходили на Україну і на Росію в тому числі».

Зрозуміло, що після заснування міста-фортеці «ходити через» неї ані турки, ані тим більше татари, заслаблі на той час, вже не могли.

Спіч ватажка бойовиків дивіться з 6:20, а лекцію Захарченка з історії Херсону - з 11:30.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Захарченко видав цілу низку "перлів" під час «прямої лінії» з Одесою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?