Популярні інтернет-аукціони завалили речами з пропагандою "Новоросії": з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Популярні інтернет-аукціони завалили речами з пропагандою "Новоросії": з'явилися фото

Популярні інтернет-аукціони завалили речами з пропагандою "Новоросії": з'явилися фото
Джерело:  Вести.ru

На популярних інтернет-аукціонах і сайтах безкоштовних оголошень з'являються товари, які пропагують ідеологію так званої "Новоросії".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Вести.
Наприклад, на сайті eBay.com, якщо задати в пошуку Ukraine, з'являються лоти з марками. У продажу є серія з п'яти марок під загальною назвою "Республіка Новоросія". Там зображено дівчинку з іконою і нижче - підпис: "Духовність і православ'я". Інший лот з чотирма марками зображує прив'язану до стовпа жінку і напис: "Боєць, Україна чекає на тебе". На іншій - підпис: "Знищимо фашистських людоїдів". Ціна - $4,99. Уже продано три комплекти цієї серії, залишився один. Українські представники ebay зізналися журналістам, що подібна проблема у них існує.
"Справді, така проблема є. Ми постійно звертаємося до служби підтримки ebay.com з проханням заблокувати акаунти і видалити ці товари. Справа в тому, що модерацію оголошення проходять не в момент розміщення, а після офіційного звернення з проханням розглянути скаргу. У будь-якому випадку, ми намагаємося максимально блокувати і видаляти товари, які пов'язані з сепаратистами", - сказав представник українського ebay Олександр Тарелко.


На відомому сайті оголошень ria.com продаються футболки - "ДНР", "Новоросія", "Донецька республіка". Ціна договірна. Менеджер сайту запевнив журналістів, що цей товар зараз видалять.
"Звичайно, у нас такого не може бути, на жаль, технічно модератор не завжди встигає все відстежувати. Але там написано, що оголошення застаріло, зараз ми зробимо все, щоб його там не було".

Директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже, що в Україні недостатньо законів для того, щоб вимагати від інших країн заборонити продаж подібних товарів.
"Наприклад, у ebay.com головний офіс - у Америці. Тому вони живуть за американськими законами. Якщо їх чиновники вважатимуть, що сайт неправильно чинить, то вони надішлють їм претензію", - зазначив Дорошенко.


Раніше повідомлялося, що ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко видав чергову порцію історичних ляпів, розповідаючи про те, чому зібрався проводити "пряму лінію" з Херсоном, який є знаковим місцем для "Новоросії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?