Скандал: посольство України спіймали на контрабанді, опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал: посольство України спіймали на контрабанді, опубліковані фото

Скандал: посольство України спіймали на контрабанді, опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Під виглядом дипломатичного вантажу посольство України намагалося вивезти з країни майже 60 тисяч пачок сигарет.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку управління ДФС в Закарпатській області в Facebook.
Спроба контрабанди сигарет сталася 21 травня, коли на пункт пропуску в "зелений коридор", заїхав легковий автомобіль марки "VW TRANSPORTER" під керуванням громадянина України.
"До митного контролю громадянин надав паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, згідно з конвенцією, не підлягає контролю", - розповіли в ДФС Закарпатській області.
На спробу співробітників СБУ оглянути вантаж водій транспортного засобу заявив, що там дипломатичний вантаж і без дозволу і присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ.



Зрештою автомобіль все ж оглянули і в салоні і конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знайшли та вилучили 56 890 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок "LD RED", 24 610 пачок "LD BLUE", 490 пачок "LD BLUE LIMITED", 6 700 пачок "PALL MALL LOW SMOKE SMEL".
Загальна сума вилученого вантажу становить 620 911 тис грн.
Як зазначається, від дачі пояснень водій транспортного засобу відмовився.
"Зараз складено протокол про порушення митних правил, сигарети і транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено", - повідомили в ДФС.



При цьому не уточнюється, яке саме посольство України надало лист, що зробив можливим перевезення контрабандного вантажу.
Нагадаємо, новий міністр фінансів України Олександр Данилюк, який на посаді з 14 квітня, планує ліквідувати податкову міліцію і переглянути плани Державної фіскальної служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?