Історичне рішення Обами: США продаватимуть зброю колишньому ворогові
Категорія
Світ
Дата публікації

Історичне рішення Обами: США продаватимуть зброю колишньому ворогові

Історичне рішення Обами: США продаватимуть зброю колишньому ворогові
Джерело:  BBC

Президент Сполучених Штатів Барак Обама

в ході візиту до В'єтнаму заявив, що США повністю зняли заборону на продаж зброї і військового обладнання цій країні, яка була впроваджена в 1984 році.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


"США повністю знімають заборону на продаж військового обладнання В'єтнаму, яка діяла протягом приблизно 50 років", - сказав Обама на прес-конференції з президентом В'єтнаму Чан Дай Куанг.


"В'єтнам дуже цінує рішення США повністю скасувати ембарго на продаж нашій країні смертельної зброї. Це явний доказ того, що відносини між нашими країнами повністю нормалізувалися", - відповів лідер В'єтнаму.


На думку експертів, опитаних порталом Defence News, В'єтнаму можуть знадобитися військові літаки для патрулювання. Крім того, літаки Су-22 і МіГ-29, які вже досить давно використовують ВПС країни, потребують заміни.


У Білому домі раніше заявляли, що кожна операція з продажу зброї В'єтнаму в майбутньому повинна буде отримати окреме схвалення влади.


Це третій візит президента США до В'єтнаму за сорок з гаком років, що минули після в'єтнамської війни. Першим з примирливим візитом у В'єтнамі побував Білл Клінтон.


Після В'єтнаму Барак Обама вирушить до Японії, де 26-27 травня пройде саміт "великої сімки". Крім саміту Обама відвідає Хіросіму і покладе вінок до меморіалу жертв атомного бомбардування 1945 року.


Раніше американський лідер

Барак Обама прийняв ще одне історичне рішення - він підписав новий законопроект, згідно з яким забороняється згадка слова "негр" в федеральних законах

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?