Путінський патріарх відпустив нову шпичку на адресу Заходу
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінський патріарх відпустив нову шпичку на адресу Заходу

Путінський патріарх відпустив нову шпичку на адресу Заходу

Патріарх Московський Кіріл

, відомий своєю підтримкою політики російського президента Володимира Путіна, вважає, що Росія духовно відроджується на тлі того, як через гроші і владу найбільш процвітаючі країни Заходу відторгають віру зі свого життя.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.


За його словами, те, що все більше людей в Росії звертаються до релігії, свідчить про явище «сили Божої».


«І коли ті, хто сподівається на людську силу, з поблажливою і іронічною посмішкою сприймають нашу надію на Бога, ми відповідаємо їм не іронією і тим більше не злобою - ми відповідаємо молитвою за весь світ, розуміючи, що молитва сильніше грошей, сильніше влади, сильніше зброї», - сказав патріарх.


Предстоятель РПЦ задався питанням, навіщо вірити в Бога, якщо є «величезний рахунок в банку» і «збройні сили, здатні підкорити весь світ».


«А ми, народ наш, Русь Свята, Росія, пройшовши через важкі етапи повного заперечення буття Бога і всякої присутності Бога в житті народу, сьогодні звернулися до Бога, і те, що ми бачимо, чудово», - додав Кіріл.


У грудні 2015 року Патріярх говорив, що справжній суверенітет відрізняє Росію від більшості країн Заходу. За словами предстоятеля РПЦ, в сучасній Європі практично не залишилося дійсно суверенних держав, а ті деякі, хто зберегли незалежність, відчувають негативне ставлення з боку більшості.


Раніше повідомлялося, що

патріарх Московський Кіріл з'явився на публічному заході в Москві з георгіївською стрічкою

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?