В Україну намагалися провезти сотні символів "русского міра": опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну намагалися провезти сотні символів "русского міра": опубліковано фото

В Україну намагалися провезти сотні символів "русского міра": опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Прикордонники Краматорського загону спільно з представниками фіскальної служби на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Зайцеве» запобігли спробі провезти майже півтисячі пропагандистських "георгіївських стрічок" на окуповані території України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГСПУ.
"Під час перевірки автомобіля «Хюндай», який прямував до неконтрольованої території, у двох пасажирів в сумках було виявлено близько півтисячі "георгіївських стрічок", намотаних на російські прапорці. Власницями виявилися дві громадянки, мешканки Луганської та Харківської областей", - йдеться в повідомленні.




Крім того, на контрольному пункті "Каланчак" 22 травня в одному з автомобілів виявили 24 пропагандистські стрічки.
"Вчора на адміністративному кордоні прикордонники Херсонського загону спільно з представниками фіскальної служби при перевірці в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Каланчак» автомобіля «Хюндай» української реєстрації виявили 24 "георгіївських стрічки". Водій, громадянин України, який прямував до Києва, пояснив, що він забув їх викласти і за власною ініціативою знищив їх", - додали в прес-службі.
Варто відзначити, що "георгіївська стрічка", яку представляють як данину пам'яті загиблим в роки Другої світової і знак вшанування ветеранів, в той же час є одним із символів солідарності з політикою Путіна, "русскім міром" і агресією проти України.
Нагадаємо, депутата Харківської міськради Андрія Лесика позбавили статусу через інцидент 9 травня, коли він спровокував зіткнення носінням георгіївської стрічки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?