А Путін чого тягне: соцмережі обговорюють рішення глави Таджикистану правити довічно
Категорія
Світ
Дата публікації

А Путін чого тягне: соцмережі обговорюють рішення глави Таджикистану правити довічно

А Путін чого тягне: соцмережі обговорюють рішення глави Таджикистану правити довічно

Користувачі мережі висміяли поправки до Конституції Таджикистану, які дозволяють президенту Емомалі Рахмону правити довічно, і здивувалися, чому з цим тягне президент Росії Володимир Путін.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Як зазначає Радіо Свобода, за поправки до Конституції, які дозволяють Рахмону істотно зміцнити свою владу, проголосували 94,5% виборців. Явка склала 92%.
Поправки передбачають усунення граничного терміну перебування на посаді для самого Рахмона, а також зниження віку для обрання президентом від 35 до 30 років - це робить обрання на посаду 29-річного сина Рахмона, Рустама Емомалі.
У мережі встигли пожартувати, не забувши згадати режим уряду Путіна.
"Громадяни Таджикистану проголосували за довічне президентство Емомалі Рахмона і передачу трону його синові. Не розумію, чого наш-то тягне", - пише російський журналіст Аркадій Бабченко.



"Сина офіційного немає", - сміється Шабила без кэмпа.



"Наш чекає, коли холопи почнуть на колінах сповзатися до Кремля і благати його стати тсарем назавжди", - коментує Володимир Кондратьєв. ‏


"Росія оточена тоталітарними режимами і це велика спокуса і виправдання незмінюваності влади для Путін і Ко. Як РФ не пощастило!" - написала Kseniya Андрєєва.
Нагадаємо, Рахмон керує Таджикистаном майже чверть століття. Критики його режиму говорять, що за останні роки його правління зросла зневага релігійними свободами, посилився тиск на громадянське суспільство, зменшився рівень політичного плюралізму.
Також повідомлялося, що журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, який висвітлює наради і робочі поїздки президента РФ Володимира Путіна, запустив фейк про офіційну заборону Таджикистаном російських прізвищ і по-батькові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?