У Мінкультури розповіли, що буде з символом дружби з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінкультури розповіли, що буде з символом дружби з Росією

У Мінкультури розповіли, що буде з символом дружби з Росією
Джерело:  online.ua

Стало відомо, що Арку дружби народів, яка присвячена возз'єднанню України і Росії, в Києві не зноситимуть, але скульптурну композицію під нею відправлять до музею.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку прес-секретаря міністра культури Юлії Даценко в Facebook.
"Хочемо дещо пояснити, щоб уникнути додаткових питань і гучних заголовків в ЗМІ. Арку дружби народів поки ніхто не збирається ламати. Ця тема вимагає широкого громадського обговорення", - пояснює прес-секретар.
Вона нагадала, що скульптурна композиція ділиться на монумент під аркою і саму конструкцію арки.
"Зараз очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є по всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає", - підкреслила Даценко.
З приводу того, чим замінять цю композицію, триває дискусія, розглядаються різні варіанти.
"Зокрема, є проект покійної Захі Хадід - "Будинок музики", були висловлювання, щоб на виконання указу президента про вшанування подвигу Героїв АТО, монумент їм розмістити десь в центральній частині міста і були люди, які пропонували місце біля Арки, також були ідеї розширити цей монумент на цілий Пантеон Героїв, які в усі часи захищали суверенітет України", - додала прес-секретар.
Нагадаємо, міністр культури України Євген Нищук в ефірі одного з українських телеканалів розповів, що Арку планується знести за будь-яких обставин, а замість неї встановити пам'ятник загиблим бійцям антитерористичної операції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?