СБУ взялася за підприємства Ахметова
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ взялася за підприємства Ахметова

СБУ взялася за підприємства Ахметова
Джерело:  online.ua

Слідчий Служби безпеки України отримав доступ до документів ряду компаній групи олігарха Ріната Ахметова, через які здійснювалися поставки лісоматеріалів для потреб незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову Печерського районного суду Києва.
Згідно з даними слідчих, протягом 2015-2016 років керівник і бухгалтер ПП "Аннтей-В" і екс-керівник ДП "Київське обласне управління лісового господарства" поставляли лісоматеріали через фірму "Аннтей-В" за контрактами з вугільними підприємствами.
Більшість приватних підприємств вугільної промисловості входять в групу Ріната Ахметова.
Головне управління СБУ в Києві та Київській області веде кримінальну справу за фактом фінансування тероризму. Причини підозр в постачанні деревини на територію самопроголошених ДНР / ЛНР поки не повідомляються.
Зараз слідчий вивчає вантажно-митні декларації, сертифікати походження лісоматеріалів та інші документи, які подавалися в Херсонську митницю.
Відзначимо, що директором фірми "Аннтей-В", зареєстрованої в Горлівці Донецької області, є Віктор Цуприк, колишній бізнес-партнер Павла Зінова.
Зінов же в свою чергу працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка і був бізнес-партнером колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.
Нагадаємо, український блогер та журналіст Денис Казанський згадав, як донецькі активісти їздили до маєтка Ріната Ахметова 31 грудня 2013 року, і як олігарх виходив до "гостей" у спортивних штанях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?