Українцям розповіли, в чому кримські татари обійшли інші народи колишнього СРСР
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям розповіли, в чому кримські татари обійшли інші народи колишнього СРСР

Українцям розповіли, в чому кримські татари обійшли інші народи колишнього СРСР
Джерело:  online.ua

Ізраїльський політолог, президент Інституту східного партнерства (Єрусалим), стратегічний радник "Черкесского конгресу" Авраам Шмулевич

розповів про діяльність кримських татар в пострадянський період.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Це один з найактивніших пострадянських народів. Єдиний народ, який очолює дисидент - Мустафа Джемілєв, який був лідером ще під час боротьби кримських татар з радянською владою за повернення на історичну батьківщину. На пострадянському просторі було кілька спроб дисидентів взяти владу в національних республіках, але вони швидко були повалені колишніми радянськими чиновниками - Шеварднадзе в Грузії і Алієвим в Азербайджані", - розповів він.


"А ось кримським татарам вдалося. Тому вони дуже успішні. Кримські татари роблять все, що можливо в їх умовах. Вони уникають пастки екстремізму. Їх дії і вміння досягати політичних цілей викликають тільки захоплення", - додав політолог.


Але йому складно відповісти, чи пов'язано це з особистими якостями одного з лідерів кримських татар Мустафи Джемілєва, чи це характеристика всієї нації.


"Важко сказати. З одного боку, Джемілєв - дуже відома людина з колосальним політичним досвідом і авторитетом. З іншого боку, люди подібного рівня були і у грузин, і у азербайджанців, але довго при владі не втрималися. Можливо, кримськотатарському народу притаманний державний інстинкт. Я думаю, що тут вдалий сплав інстинктів народу і значення особистості в історії. В Україні часто недооцінюють значення Мустафи Джемілєва і його авторитет в світі", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю

читайте на ONLINE.UA: Путін вміє тільки воювати - ізраїльський політолог про Крим, новий фронт РФ і цілі "Новоросії

".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?