Друга Путіна узявся охороняти спецназ КНДР: соцмережі сміються
Категорія
Світ
Дата публікації

Друга Путіна узявся охороняти спецназ КНДР: соцмережі сміються

Друга Путіна узявся охороняти спецназ КНДР: соцмережі сміються

Особиста охорона президента Венесуели Ніколаса Мадуро, друга російського лідера Володимира Путіна, складається з найманців, надісланих КНДР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Правда.ru.
Як пише французький бюлетень "Intelligence online" в статті під назвою "Kim Jung-un au secours de Maduro", загонами найманців керує генерал Кім Ен Чоль, близька людина Кім Чен Ина. Він також є керівником сил спеціальних операцій і Департаменту праці Об'єднаного фронту. Ця організація відповідає за співпрацю з "дружніми партіями" і друзями Північної Кореї.
У соцмережі Twitter вже прокоментували цю новину. Користувач Рогозін-на-орбіті написав: "У президента Мадуро тепер з'явилися свої "бойові буряти".



Користувача Suddenly цікавить питання: "Цікаво, в Венесуелі зараз більше їжі, ніж в КНДР або навпаки. Чий соціалізм більш соціалістичний, іншими словами".
МінПанд зазначив: "Ці хлопці звикли охороняти того, чия країна вмирає з голоду".
У травні 2016 року спецназ КНДР брав участь в спільних навчаннях зі своїми колегами з венесуельської Групи спеціальних операцій (Grupo de Acciones Comando), а також деякими китайськими військовослужбовцями з 21-ї армійської групи НОА. Влада в Пхеньяні також активно співпрацює і з іншими країнами Латинської Америки. У березні 2016 року КНДР підписала закриту угоду з Кубою, в рамках якої передбачається співпраця у військовій сфері та обмін розвідувальною інформацією.
Варто відзначити, що в Венесуелі зараз спостерігається жорстока криза. 96% відсотків доходів бюджету цієї країни надходять від продажу нафти. Через падіння цін на нафту річна інфляція у Венесуелі в цьому році склала сотні відсотків. У квітні 2016 року венесуельська опозиція запропонувала опонентам провести референдум на підтримку дострокового припинення повноважень Ніколаса Мадуро. На це президент відповів: "Все, що робиться опозицією, не представляється політично життєздатним. Я буду тут як мінімум до 2018 року".
Нагадаємо, Росія активно підтримує режим президента Венесуели Ніколаса Мадуро, а президент Володимир Путін навіть подарував йому бронзовий бюст Уго Чавеса.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?