МЗС нарешті прокоментував скандал із посольством і контрабандою
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС нарешті прокоментував скандал із посольством і контрабандою

МЗС нарешті прокоментував скандал із посольством і контрабандою

Міністерство закордонних справ України, коментуючи скандал із посольством і контрабандою, підтвердив, що на українсько-угорському кордоні затриманий не дипломат, а член його сім'ї з незаконною партією з майже 60 тисяч сигарет.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Не дипломат, співробітник посольства... був затриманий, а член сім'ї. Це ставить перед нами серйозне питання як ми все-таки ставимося до відповідальності наших членів сімей", - заявив керівник апарату МЗС Вадим Пристайко, не назвавши при цьому прізвище дипломата, а запропонував замість цього називати затриманого як дипломат "Л".
За словами заступника міністра, у цієї людини дійсно був дипломатичний паспорт як у члена сім'ї співробітника посольства України в Словаччині.
Пристайко зазначив, що автомобіль і вантаж сигарет заарештовані, ведеться розслідування "нашими фіскальними органами". Він також додав, що дипломатичний паспорт затриманого належить йому за законом.
"Кожен член сім'ї (дипломата), виїжджаючи за кордон і акредитуючись, отримує дипломатичний паспорт", - зазначив чиновник.
При цьому він не відповів на питання, які наслідки будуть для першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, яка нібито підписала лист про те, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж.
"Я не бачив листа. Про цей лист говорив Геннадій Москаль. Я хочу побачити лист, який підписали. Ми готові дуже жорстко ставитися до наших людей. Єдине - ми повинні ставитися справедливо", - підкреслив Пристайко.
Він запевнив, що наразі він не отримував цього листа.
"Міністерство закордонних справ не давало права цій сім'ї використовувати наш автотранспорт, ніякі наші можливості. Ніяка пошта їм не передавалася: ні дипломатична, ніяка інша", - сказав Пристайко.
Заступник голови МЗС сказав, що затримане авто було приватним.
"Це, безумовно, скандальна ситуація для нашого посольства", - зізнався він, додавши, що якщо наявність листа про перевезення дипломатичного вантажу підтвердиться, це буде дуже серйозне порушення.
Раніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що контрабандні сигарети в якості дипломатичного вантажу намагався вивезти з країни чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?