Стало відомо, про що говорили Порошенко та Путін
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, про що говорили Порошенко та Путін

Стало відомо, про що говорили Порошенко та Путін
Джерело:  online.ua

Президент України провів  телефонну розмову в "нормандському форматі", де серед лідерів різних країн поговорив з президентом Росії Володимиром Путіним.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.


Керівники України, Франції, Німеччини та Росії у телефонній розмові в "Нормандському форматі" висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.


Порошенко звернув увагу на погіршення безпеки ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу у мирному врегулюванні.


Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню.


Президент України наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном.


Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.


Під час розмови було також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включно зі створенням безпекових передумов для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ.


Петро Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включно з Надією Савченко, Геннадієм Афанасьєвим, Юрієм Солошенком.


Глава Української держави також назвав неприпустимим постійне порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму і закликав припинити їх переслідування та негайно відпустити усіх політичних в’язнів.


Нагадаємо,  Порошенко на Всесвітньому гуманітарному саміті в Стамбулі попередив про майбутню велику війну з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?