Підсумки розмови "Нормандської четвірки": у Путіна своя версія щодо ОБСЄ
Категорія
Світ
Дата публікації

Підсумки розмови "Нормандської четвірки": у Путіна своя версія щодо ОБСЄ

Підсумки розмови "Нормандської четвірки": у Путіна своя версія щодо ОБСЄ
Джерело:  Кремль

У прес-службі президента РФ Володимира Путіна, коментуючи телефонну розмову представників "Нормандської четвірки" - керівників України, Франції, Росії та Німеччини - нічого не сказали про поліцейську місію ОБСЄ на території окупованого Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.
В офіційному повідомленні Кремля йдеться лише про підвищення ефективності місії ОБСЄ і нові повноваження для неї.
"Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир'я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення спільного центру з контролю і координації", - йдеться в повідомленні.
"Партнерам по "нормандському формату" переданий узгоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в Контактній групі", - відзначили в прес-службі.
Крім того, наголошується, що Путін закликав припинити обстріли населених пунктів Донбасу з боку ВСУ.
"Підкреслено, що ключовим елементом врегулювання повинен стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом в цілях повного і всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - заявили в Кремлі.
Крім того, були порушені деякі аспекти кризової ситуації в Сирії.
Раніше повідомлялося, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії в телефонній розмові в "нормандському форматі" висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?