Пропагандисти Путіна відповіли на критику французького ТБ: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Пропагандисти Путіна відповіли на критику французького ТБ: з'явилося відео

Пропагандисти Путіна відповіли на критику французького ТБ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Кремлівські пропагандисти президента Росії Володимира Путіна відповіли відеосюжетом на критику французьких журналістів, які викрили їх у нахабній брехні. Водночас по суті російські журналісти ніяк не спростували звинувачення проти них.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку російського журналіста Іллі Варламова в ЖЖ.
"Канал "Росія" підготував відповідь, де виклав розширену версію інтерв'ю, щоб підтвердити, що ніякої брехні і маніпулювання не було. Але при детальному розборі виправдань звинувачення тільки підтверджуються", - пише він.
"Наприклад, на 6-й хвилині канал "Росія" розбирає інтерв'ю з бабусею в червоному. В оригінальному сюжеті бабуся в червоному скаржиться, що "в цій країні тепер люди другого сорту": "Я, наприклад, пропрацювала в мерії містечка Нуазі-ле-Сек 25 років. Мене відправили на пенсію і в цей же час найняли трьох мігрантів - з Алжиру, Туреччини. Вони навіть по-французьки не говорили. Тепер вони везуть за собою братів, кузенів. Їх стало дуже багато. Для них будують чергову мечеть".
Французи знайшли бабусю, бабуся трохи прифігіла від монтажу і пішла у відмову. Канал "Росія" продовжує наполягати на своїй версії. Ось тут, з 6-ї хвилини. До студії запросили синхронного перекладача і поставили йому оригінальне інтерв'ю бабусі. Бабуся насправді говорить: "Зараз в мерії цього міста мені довелося зустріти людей-нефранцузів, які прийшли на роботу в мерію. Наприклад, італійці, іспанці, португальці та алжирці, так. Їм віддається перевага! Він (мова про мера) почав зустрічатися з молодими. Він запропонував робочі місця молодим!"
- Їм - це кому? - уточнює кореспондент у синхронного перекладача.
- Магрибінцям! - видає перекладач. Магриб - це союз держав на півночі Африки на захід від Єгипту. Туди входять Алжир, Лівія, Мавританія, Марокко та Туніс. З чого раптом кореспондент з перекладачем зарахували до магрибінців іспанців, італійців і португальців, я не розумію. Три рази переглянув інтерв'ю, бабуся на кшталт такого не говорила.
При цьому нічого про мечеть, людей другого сорту і навалу братів і кузенів мігрантів бабуся, судячи з усього, теж не говорила. З інтерв'ю, показаного в оригінальному сюжеті, складається враження, що бабулю звільнили, а на її місце взяли нахабних мігрантів. Тепер бабуся почувається людиною другого сорту, а тут ще мечеті будують всюди, і полчища родичів мігрантів наступають на місто. Насправді бабуля просто пішла на пенсію, а на її місце - о, жах! - взяли молодих! При цьому в мерії почали працювати нефранцузи з інших європейських країн", - пише Варламов.
Як зазначає журналіст, "далі говорилося про будівлю ліцею в Парижі, яка насправді була занедбаним будинком, переробленим під центр для біженців".
"В оригінальному сюжеті: "Коли кількість приїжджих до Франції пішла на тисячі - і це тільки тих, яких встигали рахувати, - французька влада почали звільняти для них ліжка, кімнати, а потім і цілі будівлі. Північний схід Парижа. Мігранти притягли тюки прямо в ліцей Жана Каре, де навчалися діти 15-16 років... Коли кількість біженців в школі перевалила за тисячу, французька влада закрила школу і залишила будівлю приїжджим".
Виправдовуючись, "Росія" говорить вже не про тисячі, а всього про 150 мігрантів. "Ось, французька газета пише, що центр Каре прийняв 150 мігрантів! Наша неточність полягала в тому, що ліцей був закритий в 2011 році, але факт залишається фактом: будівля, в якій раніше навчалися школярі, була захоплена мігрантами, а тепер остаточно їм передана, що ми і показали у своєму сюжеті".
Ну окей, виявляється, замість тисячі мігрантів приїхало тільки 150, буває. Я теж іноді плутаюся в числах, коли в них більше двох цифр. Але з оригінального сюжету явно випливає, що бридкі мігранти захопили ліцей, де дітки вчилися. Насправді ж це був занедбаний будинок, який переробили під центр для біженців. Завершує свій сюжет канал "Росія" вставкою про те, що "французькі ЗМІ теж брешуть, тож нічого страшного не сталося", - зазначає Варламов.


Нагадаємо, раніше путінських пропагандистів викрили у нахабному обмані української співачки Джамали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?