Скандал із посольством і контрабандою: Москаль завдав удар по МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал із посольством і контрабандою: Москаль завдав удар по МЗС

Скандал із посольством і контрабандою: Москаль завдав удар по МЗС

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив лист Посольства України в Словаччині, який МЗС України не міг знайти, на підставі якого під виглядом дипломатичного вантажу з України намагалися вивезти сигаретну контрабанду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу політика.
"Оскільки Міністерство закордонних справ України навіть через три дні після затримання «дипломатичної контрабанди» ніяк не може знайти лист Посольства України в Словаччині, на підставі якого в Угорщину намагалися завезти велику партію нелегальних сигарет, оприлюдню цей документ для громадськості", - заявив Москаль.
"Як видно, лист написано українською та словацькою мовами на офіційному бланку Посольства України в Словацькій Республіці з вихідними даними: №6139/24-612-920 від 19.05.2016г", - йдеться в повідомленні прес-служби політика.
Відзначається, що в листі є гербова печатка і підпис 1-го секретаря Посольства України Оксани Ліщишин. Адресат листа такий: «Всім, кого це стосується, митним і прикордонним органам». І текст: «Цим підтверджується, що 21.05 - 24.05 2016 на дипломатичній машині Volkswagentransporter EE 24158 перевозиться дипломатичний вантаж. Згідно з Віденською конвенцією він не підлягає контролю».
"Усі ми сподіваємося, що службове розслідування з цього ганебного факту буде швидким, а висновки жорсткими. Паралельно ще раз звертаюся до Верховної Ради - в Україні давно пора повернути кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів, так, як це в Євросоюзі. Адмінпротоколами і символічними штрафами побороти контрабанду, яку возять як прості громадяни, так і панове з дипломатичними паспортами, нереально", - зазначив Москаль.




Нагадаємо, в МЗС України повідомили, що автомобіль і вантаж сигарет заарештовані, ведеться розслідування фіскальними органами.
У свою чергу глава МЗС Павло Клімкін заявив, що уряд боротиметься з подібними випадками, і що висновки у цій справі будуть швидкими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?